Teknoloji

Arduino Nedir ?

Reklam

Arduino, elektronik projeler inşa etmek için tasarlanmış olup kullanılan açık kaynak kodlu bir platformdur. Arduino, fiziksel olarak programlanabilir bir devre kartı (genellikle mikro denetleyici olarak adlandırılır)olmasının yanı sıra bilgisayar kodunu yazıp fiziksel panele yüklemek için kullanılan ve bilgisayarınızda çalışan IDE’den (Tümleşik Geliştirme Ortamı) oluşur.

Arduino platformu, insanlar arasında oldukça popüler hale geldi. Daha önceki programlanabilir devre kartlarının çoğundan farklı olarak, Arduino, karta yeni kod yüklemek için ayrı bir donanıma ihtiyaç duymaz. Sadece bir USB kablosu kullanabilirsiniz.

Ek olarak, Arduino IDE basitleştirilmiş bir C ++ sürümü kullanır ve programlamayı öğrenmeyi kolaylaştırır.

Arduino Uno Nedir ?

Arduino UNO, İtalya’da arduino.cc tarafından tasarlanan en yaygın kullanılan Mikro denetleyici kartıdır. Her şeyi açık kaynaklı tuttukları için bu fikir çoğu kişi tarafından benimsenmiştir.

Arduino UNO’nun Temelleri

Arduino UNO’nun temel ayrıntılarına bir göz atalım:

  • Arduino UNO, Arduino.cc tarafından İtalya’da tasarlanan bir Mikro denetleyici kartıdır.
  • Bu ana kartın beyni olarak çalışan Atmega328 Mikro denetleyicisini kullanır.
  • Arduino Bootloader, Arduino Programlama ile çalışabilmesini sağlayan Atmega328 üzerine kuruludur.
  • Arduino açık kaynaklı bir platformdur, bu nedenle üçüncü taraf geliştiricilerin çok desteği vardır.
  • Herhangi biri kütüphanelerini farklı sensörler ve modüller için tasarlayabilir.
İlginizi Çekebilir:  Raspberry Pi Nedir, Ne İşe Yarar ?

Fiyatları Nelerdir ?

  1. Arduino Uno (R3)

Uno, ilk Arduino’nuz için mükemmel bir seçimdir. Başlamak için gereken her şeye sahipsiniz ve yapamayacağınız hiçbir şey yok. 14 dijital giriş / çıkış, 6 analog giriş, bir USB bağlantısı, bir prize, bir sıfırlama düğmesine ve daha fazlasına sahiptir.

  1. LilyPad Arduino

LilyPad, giyilebilir bir e-tekstil teknolojisidir. Her LilyPad bir şekilde büyük bağlantı pedleri ve iletken ipliklerle giysilere dikilmelerini sağlamak için düz bir sırt ile tasarlanmıştır. LilyPad ayrıca, e-tekstiller için üretilmiş kendi giriş, çıkış, güç ve sensör panellerine sahiptir. Fiyatları 120 lira ile 150 lira arasında değişiklik göstermektedir.

  1. RedBoard

RedBoard, Arduino IDE sayesinde bir USB Mini-B kablosu aracılığı ile programlanabilir. Güvenlik ayarlarınız üzerinden bir değişim uygulamanıza gerek kalmadan Windows 8’de çalışabilir. Fiyatları 160 lira civarında olup değişiklik göstermektedir.

  1. Arduino Mega (R3)

Arduino Mega, UNO’nun bir üst modeli gibi. Çok sayıda Dijital giriş / çıkış pimi (14 PWM çıkışı olarak kullanılabilir), 16 analog girişi, bir USB bağlantısı, bir sıfırlama düğmesi ve bir güç girişi gibi seçenekleri barındırır.

  1. Arduino Leonardo

Leonardo, Arduino’nun yerleşik USB’li bir mikro denetleyici kullanan ilk geliştirme kartıdır. Bu, daha ucuz ve daha basit olabileceği anlamına gelir. Ayrıca, kart USB’yi doğrudan kullandığı için kartın bilgisayar klavyesini, fareyi ve daha fazlasını taklit etmesini sağlayan kod kütüphaneleri de mevcut. Fiyatları 30 liradan başlayıp 130 liraya kadar değişiklik göstermektedir.

Reklam

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu