React Native Nedir ?

React Native, iOS ve Android için gerçek bir şekilde mobil uygulamalar oluşturmak için kullanılan bir açık kaynaklı JavaScript uygulamasıdır. Kullanıcı ara yüzleri oluşturmak Facebook’un JavaScript kitaplığı olan React’e dayanıyor. Fakat, tarayıcı odaklı olmak yerine tamamen mobil odaklı platformları hedefliyor.
Başka bir deyişle, web geliştiricileri artık bildiğimiz ve sevdiğimiz bir JavaScript kütüphanesinin gerçekten yerli görünen mobil uygulamalar yazabilmesini mümkün kılıyor. Ayrıca, yazdığınız kodun çoğu platformlar arasında paylaşılabilmesinden dolayı React Native, hem Android hem de iOS için aynı anda geliştirmeler yapmayı kolaylaştırıyor.
Ek olarak, React Native platform API’leri için JavaScript arayüzleri sunar. Bundan dolayı, uygulamalarınız kullanıcı lokasyonu (konum) ve telefon kamerası gibi platform özelliklerine kolaylıkla erişim sağlar.
React Native şu anda hem iOS hem de Android’i desteklemektedir ve gelecek platformlara da genişleme potansiyeline sahiptir. Üretime hazır mobil uygulamalar oluşturmak için React Native’ı gerçekten kullanabilirsiniz.
React Native’in Avantajları
React Native’in aslında ana platformunun standart görüntü oluşturma API’lerini kullanarak oluşturduğu gerçeği, Cordova veya Ionic gibi platformlar arası uygulama geliştirme yöntemlerinin çoğundan sıyrılmasını sağlar. JavaScript, HTML ve CSS kombinasyonlarını kullanarak mobil uygulamalar yazmak için mevcut yöntemler genellikle web görünümlerini kullanarak oluşturur. Bu yaklaşım işe yarayabilirken, özellikle performansın yanında dezavantajları da vardır. Ek olarak, genellikle ana bilgisayar platformunun yerel kullanıcı ara yüzü öğeleri kümesine erişimleri yoktur. Bu çerçeveler yerel UI öğelerini taklit etmeye çalıştığında, sonuçlar genellikle birazcık kendini hissettirir.
React Native, markanızı gerçek yerel kullanıcı ara yüzü öğelerine çevirir ve çalıştığınız platformdaki mevcut görüntü oluşturma araçlarından yararlanır. Ek olarak, React ana UI iş parçacığından ayrı olarak çalışır, böylece uygulamanızdan ödün vermeden yüksek performansı koruyabilirsiniz. React Native’daki güncelleme döngüsü, React’teki ile aynıdır: sahne veya durum değiştiğinde, React Native görünümleri yeniden düzenler. Tarayıcıdaki React Native ile React arasındaki en büyük fark, React Native’in bunu HTML ve CSS işaretlemesini kullanmak yerine ana bilgisayar platformunun UI kitaplıklarını kullanarak yapmaktır.
Web’de React ile çalışmaya alışmış geliştiriciler için, bu, tanıdık araçları kullanırken mobil uygulamalar yazabilir ve yerel bir uygulamanın görünümü ve dokunuşuyla hissedebilirsiniz. React Native ayrıca, diğer iki alanda normal mobil geliştirmeye göre farklı bir geliştirme imkanı sunuyor: geliştirici deneyimi ve platformlar arası geliştirme potansiyeli.
Follow @https://twitter.com/itakademi